Kiosztották az idei CinePécs díjait

MTI
2010. 10. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy cseh rendező, Marek Najbrt A védelmező című mozija lett a legjobb játékfilm, a Bartek Konopka–Pjotr Rosolovski szerzőpáros a Berlini fal nyulai című alkotása, és Orhan Tekeoglu filmje, az Ifakat pedig megosztva kapta a legjobb dokumentumfilm díját a vasárnap zárult CinePécs Nemzetközi Filmfesztiválon.
Az Európa kulturális fővárosa program támogatásával megrendezett mustra versenyprogramjában fiatal közép- és kelet-európai alkotók tíz-tíz nagyjátékfilmje és dokumentumfilmje szerepelt.
A baranyai megyeszékhelyen bemutatták a berlini fesztiválon Arany Medve-díjjal jutalmazott Méz című filmet is, és láthatta a közönség Kocsis Ágnes Pál Adrienn című moziját, amely az idei cannes-i filmfesztiválon Fipresci-díjat nyert. A játékfilmeket többek között az idei CinePécs díszvendége, Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező értékelte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.