Kitoloncoltak Izraelből egy Nobel-békedíjast

Munkatársunktól
2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tűrik meg Izraelben Máiread Corrigan-Maguire-t, a Nobel-békedíjas északír aktivistát; a jeruzsálemi legfelsőbb bíróság hétfőn elutasította a nő fellebbezését a kitoloncoló ítélet ellen. Maguire a múlt hét elején érkezett Izraelbe egy női jogokért harcoló csoport tagjaként, ám leszállás után a tel-avivi reptéren őrizetbe vették.
A 66 éves nő a tárgyalás során határozottan állította, hogy nem volt tudomása arról, miszerint nem szabad az ország területére lépnie. Az ügyészség szerint azonban júniusban Maguire tudomására hozták, hogy legalább tíz évig nem javasolt Izraelbe utaznia. A bírósági döntés után, keddre virradó éjszaka a belügyminisztérium utasítására az asszonyt egy londoni gépre tették.
A nő egyike volt annak a 19 aktivistának, akik a Rachel Corrie nevű hajón megpróbálták áttörni a gázai blokádot, de az izraeli haditengerészet feltartóztatta őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.