Klasszisok és legenda Budaörsön

Munkatársunktól
2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonnyolc évvel a budapesti Eb-t követően, hattal az ifjúsági és serdülő Eb, kettővel az olimpiai világselejtező után rendez újra rangos nemzetközi asztalitenisz-versenyt a honi sportági szakszövetség; Budaörsön ma 9 órakor a férfiak selejtezőjével kezdődik meg a Pro Tour-sorozatba tartozó, 30 ezer dollár összdíjazású I. Joola magyar nemzetközi bajnokság. A 2,5 millió dollárral dotált körverseny decemberi döntőjében a 16-16 legtöbb pontot gyűjtő játékos, 8-8 páros, továbbá a 21 éven aluli korosztály elitje mérkőzik meg az ottani 365 000 dolláros pénzdíjért. Budaörsön a pénzdíj a többi helyszínhez képest csekély, de pontokat ugyanannyit lehet szerezni, mint máshol, s 41 ország 302 játékosa lép asztalhoz nálunk. A mezőnyben akad egyéni olimpiai bajnok (a dél-koreai Rju Szeung Min), valamint sokszoros világ- és Európa-bajnok legenda (a svéd Jörgen Persson) is. A férfiaknál és a nőknél egyaránt japán versenyző az első kiemelt: Jun Mizutani 10., Ai Fukuhara 9. a világranglistán. A 34 fős magyar kontingensből a papírforma alapján a hétszeres Európa-bajnok Tóth Krisztina juthat a legtovább, aki a világranglista 19. helyezettjeként a hatodik kiemelt; s a Tóth, Póta Georgina kettős is ezt a besorolást kapta. Ma és holnap a selejtezőket bonyolítják le Budaörsön, a főtáblás küzdelmek pénteken rajtolnak, a döntőkre vasárnap kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.