Klicsko osztotta, Briggs állta a verést

Deák Zsigmond
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha minden jól megy, 2010-ben sem omlanak le az „ikertornyok”, legalábbis ami a hivatásos ökölvívást évek óta uraló ukrán testvérpárt, a Klicsko fivéreket illeti. Az ifjabb, Vladimir december 11-én Mannheimben valószínűleg eljátszadozik majd tökéletesen ismeretlen brit kihívójával, Derek Chisorával a WBO és az IBF szervezetek övéért, a WBC trónján ülő bátyja, Vitalij pedig már szombaton este megtette mindezt Shannon Briggs ellenében. Pedig az amerikai veterán négy éve birtokolta már a WBO vb-övét, igaz, csak egy meccs erejéig. A mérlegelésen és pódiumedzésen még nagy műsort nyújtott, a hamburgi O2 Arena ringjében már jóval kisebbet. Elmaradtak a derbi elején várt nagy rohamai is, a 39 éves címvédő gyakorlatilag tetszés szerint osztotta a pofonokat, s söpörte be a meneteket. A rossz nyelvek szerint a jó pénzért értékesített reklámidő miatt nem végzett hamarabb Briggsszel – még a szüneteket is hosszabbra húzták, hogy lemenjenek a hirdetések –, aztán a végén már nem tudott, mert a tengerentúli rivális vitézül állta a verést. Ha csak egyszer is meginog és a padló felé indul, a vezetőbíró, Ian John-Lewis szinte bizonyosan beszünteti az egyenlőtlen küzdelmet, de a gong kétszer is megmentette. A pontozók végül 120-107, 120-107 és 120-105 arányban látták jobbnak az ukrán óriást, a mérkőzés képét híven tükrözve.
A meccs statisztikája szerint Klicsko háromszáz alkalommal találta el kihívóját, akit a Hamburg-Eppendorf egyetemi klinika intenzív osztályára szállítottak szemcsonttörés miatt.
Vitalij Klicsko jövő nyáron már betölti a negyvenet, kérdés, meddig folytatja pályafutását, de a jelek szerint nem a feltörekvő trónkövetelők miatt kell majd visszavonulnia. Mivel öccsével deklaráltan soha nem fog összecsapni, legfeljebb egy sérülés szólhat közbe, eddigi két vereségét is így szenvedte el. Igaz, ha nem kap ütést, hogyan, mely testrésze sérülne meg? Legfeljebb az ökle…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.