Lipcsében folytatja BL-sorozatát a DVSC

Munkatársunktól
2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újoncként ennél jobban nem is csaphatott volna bele a Bajnokok Ligája sűrűjébe a DVSC női kézilabdacsapata. A múlt szombati hazai bemutatkozáson 22-21-re verte az osztrák Hypót, majd a társaság hétfőn reggel máris buszra szállt, és tizenöt órát zötyögött Lipcsébe, ahol ma 19.30-tól második BL-összecsapását vívja.
A házigazda HC Leipzig német iparűzők derék egylete, megerősítve öt középszerű skandináv – köztük három norvég – légióssal, valamint a nemzetközi mezőnyben is elismert lengyel gólvágóval, Karolina Kudlaczcsal. Az átlövő az első körben tízszer talált be a spanyol Itxako hálójába, az ő vezérletével sikerült idegenben verni 24-23-ra a kvartett favoritját. A lipcsei együttes már tavaly is bejutott a BL-ben a legjobb nyolc közé, ám ott hat mérkőzésen egy pontot sem szerzett, a Győri ETO-tól 23-21-re és 30-19-re kapott ki. A vendégeknél Bulath Anita játéka kérdéses, az osztrákok ellen nagy ütést kapott a lábára, így bicegve indult társaival Lipcsébe.

Szerencsés sorsolás. Könnyű ellenfeleket kaptak a férfi EHF-kupában érdekelt magyar csapatok. A Tatabánya a bosnyák Banja Lukával, a Dunaferr a portugál Portóval került össze – persze kérdés, a kényszerből megfiatalodott újvárosiak számára létezik-e könnyű rivális. Az első mérkőzéseket november 20-21-én, a visszavágókat egy hétre rá rendezik, a Tatabánya idegenben, a Dunaújváros otthon kezd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.