Megszakadt a mainzi csoda

Munkatársunktól
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába szerzett a Manchester United hazai pályán kétgólos előnyt, a West Bromwich Albion kiegyenlített, így pontot csípett az Old Traffordon az angol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának szombati mérkőzésén. Az Arsenal viszont hátrányról fordítva győzte le a vendég Birmingham együttesét, emiatt a 3–5. helyen három 14 pontos együttes tülekedik. A listavezető Chelsea csak döntetlenre ment az Aston Villa stadionjában. Gera Zoltán csapata, a Fulham saját közönsége előtt kapott ki a Tottenhamtől, a magyar válogatott támadó a 75. percben csereként szállt be. A tegnapi liverpooli derbin a házigazda Everton 2-0-ra legyűrte a kieső helyen álló FC Liverpoolt.
Anglia, 8. forduló: Aston Villa–Chelsea 0-0, Arsenal–Birmingham 2-1, Bolton–Stoke 2-1, Fulham–Tottenham 1-2, Manchester United–West Bromwich 2-2, Newcastle–Wigan 2-2, Wolverhampton–West Ham 1-1, Everton–Liverpool 2-0, Blackpool–Manchester City 2-3, Blackburn–Sunderland ma.
Az élcsoport: 1. Chelsea 19 pont, 2. Manchester City 17, 3. Arsenal 14.

Németországban megszakadt a Mainz nagy sorozata: az eddigi hét győzelem után – ami a rajtot tekintve Bundesliga-csúcsbeállítás – a nyolcadik fordulóban a Hamburg Guerrero 89. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a listavezetőt. Ezzel a rekorddöntés elmaradt, az első hely pedig a Dortmundé lett, amely még pénteken Sahin révén a 90. percben csikarta ki a 2-1-es sikert Kölnben. A dortmundiaknál a sérült Hajnal Tamás még mindig nem játszott, a Mainzban viszont Szalai Ádám igen, a 84. percben cserélték le. A címvédő és tavaszszal még Bajnokok Ligája-döntős, idén viszont nagyon alulteljesítő Bayern München Gomez mesterhármasával verte a Hannovert.
Németország, 8. forduló: Mainz–Hamburg 0-1, Köln–Dortmund 1-2, Wolfsburg–Leverkusen 2-3, Bayern München– Hannover 3-0, Schalke–Stuttgart 2-2, St. Pauli–Nürnberg 3-2, Bremen–Freiburg 2-1, Kaiserslautern–Frankfurt 0-3, Hoffenheim–Mönchengladbach 3-2.
Az élcsoport: 1. Dortmund 21, 2. Mainz 21, 3. Leverkusen 15.

Olaszországban a 7. forduló nyitótalálkozóján a Milan három brazil találattal – a duplázó Pato mellett Robinho volt eredményes – 3-1-re verte a Chievót, de magyar szempontból a másik szombati meccs több érdekességet tartogatott: Rudolf Gergely megszerezte pályafutása első gólját a Séria A-ban! Rudolf a szünetben csereként, az AS Roma kétgólos vezetésénél lépett pályára, előbb a keresztlécet találta el, majd a 78. percben szépített, azonban együttese, a Genoa így is kikapott 2-1-re. A liga másik magyarját, Koman Vladimirt tegnap a második félidőben vetette be a Sampdoria, így aktív részese lehetett csapata fordításának.
Az Internazionale Eto’o góljával 1-0-ra kerekedett felül Cagliariban, a Juventus leiskolázta a Leccét.
Olaszország, 7. forduló: AS Roma–Genoa 2-1, Milan–Chievo 3-1, Cagliari–Internazionale 0-1, Brescia–Udinese 0-1, Catania– Napoli 1-1, Cesena– Parma 1-1, Juventus–Lecce 4-0, Palermo– Bologna 4-1, Sampdoria–Fiorentina 2-1, Bari–Lazio lapzárta után.
Az élcsoport: 1. Milan 14, 2. Internazionale 14, 3. Napoli 14.

Spanyolországban mindkét sztárgárda sikerrel zárta a fordulót: a Real Madrid 4-1-re nyert Malagában, a Barcelona pedig 0-1-ről fordítva 2-1-re verte a Valenciát. Vadócz Krisztiánra tegnap kezdődként számított az Osasuna La Corunában.
Spanyolország, 7. forduló: Malaga–Real Madrid 1-4, Barcelona–Valencia 2-1, Atlético Madrid–Getafe 2-0, Deportivo La Coruna–Osasuna 0-0, Levante– Real Sociedad 2-1, Mallorca– Espanyol 0-1, Santander-Almería 1-0, Bilbao–Zaragoza és Gijón– Sevilla lapzárta után, Herculés– Villarreal ma.
Az élcsoport: 1. Real Madrid 17, 2. Barcelona 16, 3. Valencia 16.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.