Menesztették Petrovicsot

Munkatársunktól
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leváltották a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Petrovics Mátyást. A szövetség elnöksége tegnapi ülésén négyen szavazták a maradása mellett, a többség a távozására voksolt. A húsz hónapja hivatalba lépett Petrovics menesztésében nyilván szerepet játszott ama tény, hogy a magyar hölgyek idén a Világkupán, a Világligában és mindenekelőtt a szeptemberi, horvátországi Európa-bajnokságon sem jutottak a legjobb négy közé. Zágrábban csoportjukban az olimpiai bajnok hollandok bravúros legyőzését követően kikaptak a spanyoloktól, ezért nem játszhattak éremért.
Arról, hogy ki léphet Petrovics helyére, legkorábban a november 4-re tervezett következő elnökségin dönthetnek. A poszt betöltése sürgető feladat, mivel a jövő év elején már a 2012-es Európa-bajnokságra selejtező tornán vesz részt a női válogatott. Nem hivatalos értesüléseink szerint utódjelöltként a régóta utánpótlásvonalon dolgozó Merész András és az 1976-ban Montrealban olimpiai bajnoki címet nyert Sudár Attila neve is felmerült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.