Mozgáskorlátozottak internetszínháza

Makrai Sonja
2010. 10. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mozgáskorlátozottak jóval olcsóbban vehetnek igénybe internetes színházi közvetítéseket a Kecskeméti Katona József Színház, a Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), valamint a Kulturális Marketing Kft. közösen kidolgozott kulturális esélyegyenlőség programja révén. A programhoz csatlakozók teljes képet kaphatnak a jelenlegi színházi kultúráról, össze tud hasonlítani előadásokat, közelebbről megismerheti színészek és rendezők munkáját. Az előadások a www.amagyarkulturanagykovete.com című internetes honlapon érhetők el, kizárólag regisztrált látogatók számára. Az oldalon jelenleg a Butaságom története, a Szerelmes kis semmiségek, az Indul a bakterház, a Három nővér és az Ágacska című darab előadás-felvétele tölthető le. A MEOSZ tagszervezetei arra törekszenek, hogy a mozgáskorlátozottak esetenként rendes színházba való eljutásukat is segítsék. Az együttműködéshez színházi műhelyek, független művészek is csatlakozhatnak. A kezdeményezés színházi partnerei eddig a kecskeméti színház mellet a Békés Megyei Jókai Színház, a Karinthy Színház, az Egri Gárdonyi Géza Színház, a Szarvasi Cervinus Teátrum és a Miskolci Nemzeti Színház.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.