Műhiba gyanújával perelnek

Hírösszefoglaló
2010. 10. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orvosi műhiba gyanújával tett feljelentést egy magyar férfi családja Bécsben, miután a beteg egy műtét után elhunyt – közölte a távirati iroda a Kurier című osztrák napilap tegnapi számára hivatkozva.
A műtét és a haláleset még júniusban történt. A 63 éves beteget háziorvosa utalta be a bécsi Általános Kórházba (AKH) a lábában keletkezett érelzáródás miatt, a férfi lányának elmondása szerint rutin jellegű műtétre.
A beavatkozásnál egy-egy hálós falú fémből készült speciális csövet, úgynevezett sztentet helyeztek be a két elzáródott artéria belső falának megtámasztására. Ám a műtét után belső vérzés lépett fel, ezért néhány órán belül még kétszer megoperálták a beteget, de eredménytelenül. A férfi a kórházban meghalt.
Az egészségügyi intézmény szóvivője szerint a családnak nincs igaza abban, hogy rutinbeavatkozás történt, az orvos igazgató, Reinhard Krepler pedig határozottan leszögezte: teljesen biztos benne, hogy a kórház nem hibázott. – A férfi betegsége nagyon előrehaladott állapotban volt, ezért nem tudták megmenteni az életét – mondta az APA hírügynökségnek. – Ilyen súlyos érszűkületnél előfordul, hogy az artéria átszakad, ahogy ezúttal is történt – mondta. Hozzátette: a beteget és hozzátartozóit előzetesen magyarul tájékoztatták arról, hogy milyen kockázatokkal jár a műtét, s erről jegyzőkönyv is készült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.