Működik a médiatanács

Munkatársunktól
2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a parlamentben letették hivatali esküjüket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) médiatanácsának tagjai. A hatóság jogkörébe a technológiai, a médiatanácséba a tartalom-ellenőrzés tartozik. A tanács az Országos Rádió és Televízió Testület feladatait veszi át. Tagjait hétfőn, kétharmados többséggel választotta meg az Országgyűlés, a grémium elnöki teendőit az NMHH-t is irányító Szalai Annamária látja el. Mellette négy tag, Vass Ágnes, Koltay András, Kollarik Tamás és Auer János vesz részt a tanács munkájában. Mindegyikük megbízatása kilenc évre szól. A tagok mindegyikét a parlamenti jelölőbizottság kormánypárti többsége ajánlotta a parlament figyelmébe. A testület tegnap már ülésezett is. Döntés született a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi elnökének személyéről, aki Balogh László lett. Balogh korábban a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnökhelyetteseként dolgozott. Szintén a kuratórium tagjává választották Ilosvai Gábort. A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács két új tagja a testület javaslata szerint Jobbágy Dénes és Laufer Tamás lesz. Szalai Annamária kifejtette: a tanács a tartalom-ellenőrzés során kiemelten kezeli majd gyermekek védelmét, az alkotmányos alapjogok érvényesülését. A szocialisták szerint a Médiatanács százszázalékos narancs összetétele garantálja, minden körülmények között a jelenlegi kormánypártok szája íze szerint cselekedjen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.