Napi sajtószemle

MN
2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

TheGuardian
A világ folyói oly mértékben megszenvedték az emberi beavatkozást, hogy az már majdnem ötmilliárd ember biztonságát és a vízhez kötött növény- és állatfajok ezreinek megmaradását fenyegeti. A vízhiány különösen sújtja Afrikát és Közép-Ázsiát, ám meglepő módon a baloldali lapnak nyilatkozó kutatók szerint egyre aggasztóbb Európa és az Egyesült Államok vizeinek szennyezettsége is.

FINANCIAL TIMES
Luzskov sokat tett Moszkva átalakulásáért, azonban ezt a megújulást mérhetetlen korrupció kísérte – állítja a brit lap, megjegyezve, hogy nem a hibái miatt, hanem azért mozdították el, mert bírálta Medvegyevet. Az ellene indított, a kilencvenes évekre emlékeztető médiakampányt követő győzelem azonban könnyen pirruszivá válhat Medvegyev számára – figyelmeztet a lap.

LePoint
Nicolas Sarkozy egy kaméleon, aki az arab származásúak előtt olyan magyar bevándorló fia, akinek nem volt könnyű az élete, míg a párizsi elegáns elővárosban a zsidó-keresztény hagyományban nevelkedett helyi burzsoát adja elő – állapítja meg a bevándorlási törvény szigorítása kapcsán írt elemzésében a francia jobboldali politikai magazin.

DailyMail
Negyed századdal a tragédia után Csernobil nemcsak megrettenti, de vonzza is az embereket – írja a népszerű brit lap, beszámolva arról, hogy napi százfontnyi összeget sem sajnálva évente nem kevés turista látogat a zónába, ahol a sugárzás ma is 35-szöröse a normálisnak.

HA'ARETZ
Norvégia nem engedi meg, hogy a HDW német hajógyár az ő felségvizein tesztelje az Izraelnek készülő tengeralattjáróját, mivel a skandináv ország törvényei nem engedélyezik fegyverek exportját a zsidó államnak – írja a liberális izraeli lap. A kieli cég jövőre és két év múlva is egy-egy Dolphin osztályú tengeralattjárót készít, ezért kibérelt egy norvég haditengerészeti bázist a tesztelésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.