Napi sajtószemle

MN
2010. 10. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

THE TIMES
Nicolas Sarkozy Oroszország felé fordul, új világrendjében ugyanakkor nincs helye Amerikának. Ezekkel a szavakkal jellemzi Párizs Washingtonban nyugtalanságot keltő új törekvéseit a befolyásos brit napilap. Mint megállapítja, a G20-ak soros elnökségét átvenni készülő Franciaország az Egyesült Államok globális dominanciáját ellensúlyozandó közelítené egymáshoz Európát és Oroszországot.


The Daily Telegraph
Szóbeli füllentés után szájmosásra, a leírt hazugságok után pedig leginkább a kézmosásra éreznek kényszert az emberek, ismerteti az amerikai Michigan Egyetem kutatásainak eredményeit a konzervatív brit lap internetes kiadása. Az egyetem pszichológusai arra voltak kíváncsiak, hogy a hazugságok után valóban éreznek-e az emberek valamilyen kényszert a fizikai megtisztulásra.


L'OSSERVATORE ROMANO
Rémisztőnek ítélve kikelt Silvio Berlusconi ízetlen tréfája miatt a vatikáni napilap. A bombasztikus megnyilvánulásairól ismert olasz miniszterelnök a minap a háza előtt öszszegyűlt fiatalokat egy olyan tréfával igyekezett megnevettetni, amely arról szólt, hogy egy zsidó család busás havibérért egy zsidót bújtatott, de nem közölték vele, hogy a háborúnak már vége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.