Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Haaretz
A legtöbb tudósítás rosszul tájékoztat, a felek diszkréten együttműködve dolgoznak a problémák megoldásán, mondta Benjamin Netanjahu arra az újságcikkre, amely szerint ő beleegyezett a telepépítési moratórium hatvannapos meghosszabbításába. Az amerikaiak állítólag gazdasági-katonai támogatáson kívül abba is beleegyeztek volna, hogy izraeli csapatok állomásozzanak a palesztin állam kikiáltását követően a Jordán völgyében, azaz a jövendő palesztin–jordán határon. A lap beszámol arról is, hogy az izraeli lakosság több mint fele nem támogatja a moratórium újbóli bevezetését, s a politikai élet legnagyobb része is elveti azt.

The National
Miniszterelnöki szinten foglalkoznak Pakisztánban az újdelhi Nemzetközösségi Játékok „zászlóbotrányával”. Előzőleg Sudzsa ud Din Malik súlyemelőt jelölték ki zászlóvivőnek a sportesemény nyitóünnepségén, ám tőle Mohammad Ali Sah, a delegáció vezetője átvette a nemzeti lobogót. A súlyemelők vezetője azt állította, a csapatvezető azzal fenyegetőzött, hogy az összes sportolót hazaküldi, ha nem viheti a zászlót. Az ügyet annyira komolyan vették Iszlámábádban, hogy Juszaf Raza Gilani miniszterelnök vizsgálatot kezdeményezett, mondván, a botrány okozói nem járhatnak szabadon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.