Napi sajtószemle

MN
2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ÚJ SZÓ
A Fidesz gazdaságpolitikája a magyar viszonyok átlagát tekintve nem rossz – állapítja meg kommentárjában a magyar nyelvű pozsonyi napilap. Mivel a korábbi Orbán-kormány embereihez hasonló politikusokból állt fel a mostani kormány, várható, hogy a teljesítmény sem marad el az 1998–2002-es ciklusétól.

TheGuardian
Értetlenkedésének ad hangot a brit baloldali napilap azzal kapcsolatban, hogy Izrael hogyan válhatott a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagjává. Az OECD – amelynek Magyarország is a tagja – küldetésének egyebek mellett a nemzetközi politika összehangolását nevezi meg a tagországok között. Ehhez képest Jeruzsálem lesz a helyszíne az OECD turisztikai bizottsága következő ülésének, miközben Izrael jogtalanul izraeli látványosságoknak minősíti a megszállt területeken található műemlékeket.

THE INDEPENDENT
Párizs szembenállása Brüsszellel a cigányok kitoloncolása miatt tovább fokozza Franciaország elhidegülését az EU-tól – állapítja meg a brit napilap. Az EU bővítése, a francia–német szövetség gyengülése és a bizottság szélsőségesen szabadpiaci gondolkodása ahhoz vezetett, hogy Franciaország nem tekinti többé hatalma kinyújtott karjának Brüsszelt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.