Napi sajtószemle

MN
2010. 10. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Die Welt
Két olyan felmérést is ismertet a konzervatív német napilap, amelyek szerint előítéletesebbek lettek a németek. Alsó-Szászország kriminológiai kutatóintézetének vizsgálata szerint míg a törökök alig kilenc százaléka utasította el német szomszédait, addig a németek 38,1 százaléka volt rossz véleménnyel a közelében élő törökökről. Eközben a Friedrich-Ebert Alapítvány kutatása megállapította, hogy két évvel ezelőtt a lakosság ötöde, ma már a negyede azonosul idegengyűlölő kijelentésekkel. A megkérdezettek tizede olyan „Führerre” vágyik, aki Németországot kemény kézzel irányítja.


Új Szó
Megfenyegették a néhány éve Nyitrán megvert magyar diáklány, Malina Hedvig ügyvédjét, valamint az Új Szó ez üggyel foglalkozó munkatársát – olvasható a pozsonyi magyar nyelvű napilapban.
A beszámoló szerint pénteken délután hívta fel Vrabec Máriát, az Új Szó munkatársát egy ismeretlen férfi, és vulgárisan figyelmeztette, hogy vigyázzon magára. Hasonló hangvételű figyelmeztetést kapott e-mailben Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica is. Malina Hedviget négy éve verték meg Nyitrán, mert magyarul beszélt az utcán. Két támadóját nem találták meg, a rendőrség hamis tanúzás miatt indított eljárást Hedvig ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.