Napi sajtószemle

MN
2010. 10. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

RaBeTa.ru
Lengyelország nem látja szükségesnek, hogy Oroszország is csatlakozzon a tervezett közös európai rakétapajzshoz. Az orosz lap idézi Bogdan Klich védelmi minisztert, aki szerint Moszkvát be kell vonni a dialógusba, ám a NATO rakétavédelmi rendszerében nem kell részt vennie, különösen nem most. Mint a tudósító megjegyzi, ez ellentmond a Rasmussen főtitkár által hangoztatott álláspontnak.

SME
Magyar elvtársak címmel közölt kommentárt a szlovák liberális napilap a magyar kormány legutóbbi hiánycsökkentő intézkedéseiről. A cikk szerint a kormány a takarékoskodás helyett inkább a lakosság által gyűlölt nagy vállalatokat bünteti új akciójával, épp néhány nappal azt követően, hogy a Fidesz a demokráciának még a látszatáról is lemondva saját embereivel töltötte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiatanácsát.

Hamburger Abendblatt
A tübingeni, a münsteri és az osnabrücki egyetemeken 2012-től kötelező lesz egy-egy iszlám tanszék felállítása. Nagy előrelépés, hogy így az imámok otthon lesznek a német és az iszlám kultúrában is – véli Annette Schavan, a CDU oktatásügyi minisztere. A német lap által idézett vélemények szerint ez végleges áttörést jelent az európai iszlám felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.