Növényit pénzügyőrök kérdezték ki

Győr Ágnes
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valóban meghallgatták a pénzügyőrök Növényi Norbert olimpiai bajnokot – erősítette meg lapunknak Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője, de egyebet nem árult el a folyamatban lévő eljárásról. A Blikk tegnapi számában arról adott hírt, hogy a volt olimpikont több társával együtt a VPOP több órán át hallgatta ki a szervezet óbudai központjában, egy több száz milliós – egyes információk szerint csaknem 500 millió forintos – adócsalási üggyel összefüggésben. A sportolót nem vették őrizetbe. Lapunk úgy tudja, Növényi Norbertet gyanúsítottként idézte be a hatóság. Hiába kerestük Növényit, mobiltelefonja ki volt kapcsolva. A VPOP azt ígérte, a következő napokban részletes tájékoztatást ad az ügyről.
Növényi Norbert 1980-ban szerzett aranyérmet a moszkvai olimpián birkózásban. Pályafutása alatt ebben a sportágban hét felnőtt bajnoki címet vívott ki, s 1984-ben Testnevelési Főiskolán edzői diplomát szerzett. Egy év múlva átmenetileg kick-box versenyzőként tért vissza a küzdőtérre. Ebben a műfajban egy Eb- és egy vb-aranyat tudott kiharcolni. Tavaly – 57 éves korában – megszerezte a világbajnoki övet a legkeményebb küzdősportnak tartott MMA-ban (Mixed Martial Arts). Ezzel a címmel hivatalosan is befejezte sportolói karrierjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.