Nyereséges pécsi vízügyi szolgáltató

A tavaly létrehozott, száz százalékban önkormányzati tulajdonú pécsi vízszolgáltató, a Tettye Forrásház Zrt. 2010-ben 4,6 milliárdos árbevétel mellett 195 milliós nyereségre számít – mondta a cég vezérigazgatója, Winkler Tamás a Szabó Iván ügyvéddel közösen tartott, a társaság elmúlt egy évéről szóló sajtótájékoztatón tegnap.

Bóka Máté Ciprián
2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonkét peres eljárásban vett részt a Forrásház az elmúlt évben, s a már lezárult eljárások kivétel nélkül az új pécsi szolgáltató cég javára dőltek el. Kiemelkedőnek tekinthető ezek közül az a választott bírósági döntés, amely kimondta, hogy a Pécsi Vízmű Zrt. székházának birtokba vétele jogszerű volt tavaly októberben.
A Tettye Forrásház jogi képviselője, Szabó Iván szerint történelmet írtak a lépéssel, amelynek jogi aspektusát már egyetemen is oktatják, s követendő példává vált. Kérdésre válaszolva elmondta, két hét múlva várhatóan szenzációs fejleményekkel szolgálhat a Pécsi Vízmű Zrt. társtulajdonosával, a francia Suezzel való megegyezés tekintetében, illetve a korábban emlegetett, a Sueznek fizetendő kártérítés ügyében.
A Forrásház vezérigazgatója, Winkler Tamás hozzátette, a cég 2010-ben 4,6 milliárdos bevétellel kalkulál és 195 milliós nyereséggel számol. Ezt úgy érték el, hogy csökkentették a díjakat, s ha a Pécsi Vízmű marad a szolgáltató Pécsett, akkor a jelenleginél 19 százalékkal magasabb lenne a víz- és csatornadíj – mondta.
A korábbi szolgáltató ugyanakkor a magasabb vízdíjak ellenére is veszteséggel kalkulált már 2009-re is. Ezzel szemben a Forrásház 2009 utolsó három hónapjában 60 milliós nyereséget könyvelhetett el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.