Nyíregyházán is győzött a kormánypárt

Munkatársunktól
2010. 10. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhat év után nyert Nyíregyházán a Fidesz–KDNP polgármester-jelöltje. Kovács Ferenc 50 százalékos eredménnyel múlta felül az MSZP-s Nagy Lászlót, aki a szavazatok 34 százalékát gyűjtötte be. Az új polgármester első feladataként jelölte meg Nyíregyháza gazdasági helyzetének rendbetételét, mert a város az utóbbi években eladósodott.
A kampányról szólva Kovács Ferenc úgy nyilatkozott: a város lakói értékelték, hogy pozitív, előremutató kampányt folytattak az MSZP és a Jobbik lejárató, mocskolódó kampányával szemben. Kiderült, hogy az önkormányzati cégek vezetésében, gazdálkodásában súlyos hibák történtek, amelyek azonnali orvoslást kívánnak. Ebben erősítette meg az új városvezetést a szakmai és civil szervezetek, illetve a lakosok véleménynyilvánítása is.
Fontosnak nevezte, hogy a város lokálpatrióta érzelmű embereinek munkájára támaszkodva dolgozzon a szabolcsi megyeszékhely felemelkedéséért, különösen a fiatal pályakezdők elhelyezkedésének segítésére tett nagy hangsúlyt.
Petneházy Attila, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színésze újonnan megválasztott képviselői tagként kiemelt feladatának tartja a város kulturális életében tett működésén túlmenően, hogy ne csak Nyíregyháza funkcionáljon kulturális centrumként, hanem a megye egész lakossága részesüljön azokból a szellemi javakból, amelyek a városban elérhetők. A választások éjszakáján azt mondta, úgy érzi magát, mint ahogy egy premier előtt. Felkészülten és izgatottan várja az előadást. Tirpák György, Oros városrész újraválasztott képviselője az egykor különálló település érdekeinek képviselete mellett fontosnak mondta, hogy azok az értékek, amelyek ilyen kis helyen jellemzik az emberek életét, megmaradjanak.
Sztojkov Ágnes Fidesz-szimpatizáns a választásokról szólva elmondta: a leköszönő szocialista városvezetésnek végre meg kellett értenie, hogy lejárt az idejük, bár nem vitatható, volt olyan időszak, amikor tettek Nyíregyházáért. Az utóbbi négy évben csak romboltak, és ennek most véget kellett vetni.
Ványi Imre választó úgy nyilatkozott: azt várják az új polgármestertől, hogy higgad, nyugodt politikával segítse elő Kelet-Magyarország egyik legígéretesebb városának fejlődését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.