Orgazdaság gyanújával nyomoznak

2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezelés minősített esete és orgazdaság miatt vizsgálódik a rendőrség a nyíregyházi Sóstó Zrt. háza táján. Az önkormányzati tulajdonú társaság leváltott ügyvezetőjét, Belus Tamást hűtlen kezeléssel, a Nyírinfo Kft. vezetőjét, Bodnár Jánost orgazdasággal gyanúsítják. Az ügyben tegnap volt iratismertetés a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon – értesült lapunk. Úgy tudjuk, a nyomozás egy 2006-os kontrollingszoftver-beszerzés miatt folyik, amit negyvenmillió forint értékben rendelt meg a Sóstó Zrt. az ugyancsak önkormányzati érdekeltségű Nyírinfo Kft.-től. Az árat anélkül fizette ki a Bellus Tamás korábbi MSZP-s képviselő vezette zrt., hogy a szoftvert ténylegesen rendszerbe állították volna. A vendégforgalmat ellenőrző rendszert azért kívánták telepíteni, mert a fürdőfejlesztést az önkormányzat kötvényből finanszírozta, aminek a kibocsátója az OTP volt, és a bank szerződésben írta elő a forgalom-ellenőrzést.
Kelemen Éva rendőrségi sajtószóvivő megerősítette, nyomozást folytatnak az ügyben. A vizsgálat lezárása jövő hétre várható, közelebbi információt azután tudnak adni – közölte a szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.