Őszödi beszéd és verekedés

MN
2010. 10. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány szólt az urnából. Az egyik VI. kerületi szavazókörben a voksolás során valaki az urnába helyezett egy kihangosított mobiltelefont, amelyből Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde hallatszott. A szavazatszámláló bizottság mintegy húsz percre felfüggesztette a voksolást, felnyitotta a „beszélő urnát”, a helyszínre érkező rendőrök pedig kivették a telefont. Ezután az urnát lezárták, és egy másikkal folytatódott a választás. Este hét után a bizottság összeszámolta mindkét urnában a szavazatokat. A történtek miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a választás rendjének megzavarása gyanújával.

Beleesett a gyerek. Tiszabőn egy nő a gyerekét is vitte magával szavazni, a gyerek azonban beleesett az urnába, ami beszakadt. A bizottság elnöke papírragasztó szalaggal átkötötte az urnát, és aláírásával hitelesítette. Szavazólapot talált egy választó a szavazófülkében a Bács-Kiskun megyei Bócsán. A szavazólapot a szavazatszámláló bizottság érvénytelenítette.

Rendőrt hívtak. A Borsod megyei Szendrőládon szavazás közben elájult egy ember, őt kivitték a levegőre, és értesítették a mentőket. A voksolást nem kellett felfüggeszteni. Szintén rosszul lett egy szavazó a Szabolcs megyei Kántorjánosiban, ő nem kért orvosi ellátást, és miután jobban érezte magát, leadta voksát. A Borsod megyei Mályiban a szavazatszámláló bizottság egyik tagja lett rosszul, ki kellett hívni hozzá az orvosi ügyeletet. A voksolást ebben az esetben sem kellett felfüggeszteni, a bizottság póttagot hívott be. Rendőrt kellett hívni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyíribronyban két hangoskodóhoz. A problémát az okozta, hogy a választás napján értesültek arról, hogy a lakásukba két személy van bejelentve. A választási bizottságnak előbb két tagjával, majd a hangoskodásra kijövő elnökkel is vitája támadt a két választónak, ezért az elnök értesítette a rendőrséget. A két szavazó negyedóra múlva békésen visszament, és rendben leadta voksát.

Széttépte a szavazólapot.
A szavazóhelyiségben kiabált egy szavazó a Somogy megyei Heresznyén. A polgármestert szidta, amiért szerinte az utcán álló gyümölcsfáját egy áramszolgáltató cég megcsonkította. Az illető elvett egy polgármesteri szavazólapot, amit a bizottság előtt darabokra tépett és az asztalra dobott, majd felszólítás nélkül távozott. Mindeközben ittasan jelent meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaska 1-es számú szavazókörében egy férfi, felesége voksolt helyette, szavazata érvénytelen lett.

Tömegverekedés. A 168 Óra értesülései szerint vasárnapra virradó éjszaka összeverekedtek két párt aktivistái a fővárosi Blaha Lujza téren. A tömegverekedéssé fajuló vita egy kampánybódé miatt alakult ki. Az egyik párt aktivistái szerint ugyanis éjfélig a kampánycsend miatt el kellett volna bontani, de miután ez nem történt meg, ők maguk álltak neki a bontásnak. Erre a kampánybódét birtokló párt aktivistái megpróbálták megvédeni a bontástól az építményt. Az akció heves vitába, majd tömegverekedésbe torkollott. A kiérkező rendőrség vetett véget a heves csetepaténak. A Pest megyei Monorierdőn az egyik polgármesterjelöltre légpuskával lőttek szombat este, amikor az plakátot ragasztott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.