Parkolóőrök botránya

Munkatársunktól
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc parkolóőrt állított elő és hallgatott ki a parkolási visszaélésekkel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Tegnapi tájékoztatásuk szerint a szerdán, szervezett akció során elfogott parkolóőröket vesztegetéssel gyanúsították meg, többségük megtagadta a vallomástételt. Az eljárás során szabadlábon védekezhetnek. Az ügyben a rendőrség eddig 14 parkolóőrt, az üzlettulajdonosi oldalról pedig 46 embert gyanúsított meg vesztegetéssel, négy parkolóőrt leszámítva mindenki szabadlábon van. A volt fővárosi szocialista képviselő, Rusznák Imre vezette cégtől korábban már öt parkolóőrt is kihallgatott a rendőrség, akik közel fél évet ültek előzetesben, igaz, azóta szabadlábon vannak.
A nyomozás eddigi adatai szerint 2007 szeptemberétől 2009 szeptemberéig több parkolóőr rendszeresen kért, illetve fogadott el pénzt a területükön működő üzletek tulajdonosaitól, dolgozóitól, hogy az ott parkoló járműveket ne pótdíjazzák. A parkolóőrök két vezetőjük tudtával és támogatásával tevékenykedtek, ennek fejében a napi bevételből e két vezetőnek is juttattak bizonyos összeget – olvasható a rendőrség közleményében. A pénzért cserébe a vezetők a parkolóőrök beosztását számukra kedvezően alakították, a kiemelt parkolási zónákba osztották be őket, valamint előre tájékoztatták a várható ellenőrzésekről.
Tavaly fideszes politikusok követelték Rusznák Imre távozását a cégtől, érthetetlennek tartották, miként fordulhatott elő, hogy a cég vezetése és belső ellenőrzése sem vette észre a korrupciót, amely hetente legalább egymillió forintos bevételkisest okozott a cégnek. A Fidesz akkor is úgy vélte: Rusznák nem tud és nem is akar szembeszállni a korrupcióval, ami félő, hogy az újraszerveződik. A történtek igazolni látszanak aggodalmukat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.