Pécs vendége Latina megye és Terracina

R. Kiss Kornélia
2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olaszországi Terracina vendégeskedik keddtől szombatig Pécsett: a baranyai megyeszékhely testvérvárosa kiállításra, mezőgazdasági sátorba és agrárfórumra várja az érdeklődőket Európa kulturális fővárosában.
– Már tavaly elhatároztuk, hogy egy olasz kulturális hét megrendezésével szeretnénk gazdagítani Pécs kulturális fővárosi programsorozatát, és közelebb hozni egymáshoz a két várost, illetve Baranya és Latina megyét – mondta Luca Brusca, a rendezvények szervezésére alakult Terracina 2010 Bizottság elnöke. A testvérvárosi kapcsolatokat ápoló Fraternita Egyesület közreműködésével tegnap fotókiállítás nyílt a Csontváry Múzeumban Új alapítású városok Olaszországban címmel. Az olasz hét túlmutat a művészeten: a szervezők célja, hogy a mezőgazdasági és gasztronómiai kultúrából is ízelítőt adjanak Pécsett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.