Pénzért darabolta fel bátyját?

Nagy Áron
2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beismerő vallomást tett az a 19 éves nagymányoki férfi, aki megölte és feldarabolta testvérét, majd testrészeit házuk pincéjében rejtette el – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Farkas Kinga szóvivő lapunknak elmondta: nem zárható ki, hogy a gyilkos anyagi haszonszerzés reményében végzett a harmincéves férfival.
Az áldozat 2010. januárban szabadult erőszakos bűncselekményért és garázdaságért kirótt börtönbüntetéséből; az elkövető, aki a bonyhádi speciális iskola 7. osztályos tanulója, vagyon elleni és garázda bűncselekmény miatt szintén volt már büntetve. A gyilkossággal gyanúsított fiatalember valószínűleg kábítószer hatása alatt állt. Tette elkövetése után jelentős mennyiségű műszaki cikket értékesített. A férfi azt vallotta, hogy nem bírta tovább bátyja bántalmazásait, s ezért végzett vele. Egy baltával sújtott le alvó testvérére a család Rákóczi utcai házában. Ezután a holttestet baltával, késsel és fűrésszel több darabra vágta, a maradványokat pedig az épület pincéjében rejtette el, paprikával, majoránnával beszórta be, majd nagy mennyiségű hulladékkal letakarta. A gyilkos a feldarabolt testről videofelvételt is készített; ezt kihallgatásán azzal magyarázta, hogy később meg akarta nézni, hogy szembesüljön tettével, azután pedig öngyilkos legyen.
A bűntény az áldozat egy barátjának bejelentése nyomán jutott a rendőrség tudomására: csütörtökön kereste a férfit, de a házban csak vért talált. A helyszínre érkező rendőrök a lakásban találták meg a gyanúsítottat, aki először azt állította, hogy bátyja külföldre távozott. A holttest maradványait bonyhádi önkéntes tűzoltók segítségével emelték ki a szemét alól; a tűzoltóknak a bomló hulladék miatt oxigénpalackra volt szükségük a testrészek kutatásakor. A gyilkosság feltételezések szerint a tetem megtalálása előtt legalább egy, legfeljebb három nappal történhetett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.