Platformszünet az MSZP-ben?

Munkatársunktól
2010. 10. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szanyi Tibor országos tagrevíziót tartana az MSZP-ben, és annak lezárásáig felfüggesztené a párt platformjainak működését. A politikus a Népszabadságnak azt mondta, hogy az elnökségnek beterjesztett indítványa nem Gyurcsány Ferenccel szembeni fellépés. A volt miniszterelnök ugyanis a közelmúltban jelentette be, hogy Demokratikus Koalíció néven platformot kíván alapítani. Szanyi szerint minderre azért lenne szükség, hogy a pártvezetés megtudja, egyáltalán a tagjai-e az MSZP-nek azok, akik helyben politikai döntéseket hoznak, és ki kell derüljön az is, kikre lehet számítani a jövőben például az anyagi terhek arányos elosztásakor. Vitányi Iván tegnap nyílt levélben jelentette be, hogy a Szociáldemokrata Társulás nevezetű platform éléről Gyurcsány Ferenc hamarosan megalakuló platformjába igazol, és erre biztatja a társulás többi tagját is. Az MTI úgy tudja, Hiller István vezetésével tovább működik a Társulás a Szociáldemokrata értékekért platform is.
Az MSZP elnöksége több választási elemzést is meghallgatott legutóbbi ülésén. A kampány technikai irányítója, Szigetvári Viktor tanulmánya szerint a szocialisták minden szinten jelen tudtak maradni, és nagyobb mértékben erősítették táborukat a tavaszi eredményekhez képest, mint a Fidesz. Elemzésében kimondja, a községekben, kisvárosokban jelentősen alulteljesítettek korábbi önmagukhoz képest, ezért fontos, hogy a középvárosok körében az országos arányoknál intenzívebben építkezzenek újra.
Vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.