PÓTSZÉK

Pethő Tibor
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyertyák csonkig égnek (Parázs)
Debreceni Csokonai Színház. Író: Márai Sándor. Rendező: Dömölky János. Bemutató: október 1.
A régi világ teljes megszűnése. A darab Márai emigrációja idején született. Az író ismert, népszerű regényét alkalmazta színpadra.

Jeremiás, avagy Isten hidege
Nemzeti Színház. Író: Térey János. Rendező: Valló Péter. Bemutató: október 2.
Debrecen-misztérium életről és halálról. A „cívisutópia” főszereplője Jeremiás, a debreceni születésű, de már régóta Budapesten élő parlamenti képviselő, aki álombeli állomások között közlekedik a jövendőbeli debreceni metrón.

Nóra
Békés Megyei Jókai Színház. Író: Henrik Ibsen. Rendező: Merő Béla. Bemutató: október 1.
Ibsen Babaház című drámája, amely magyar színpadon Nóra néven vált ismertté, az 1879-es ősbemutató óta állandóan jelen van a világ színpadain. Most a békéscsabai Ibsen Központ ünnepélyes megnyitása alkalmából mutatják be.

Ványa bácsi
Vígszínház. Író: Anton Pavlovics Csehov. Rendező: Marton László. Bemutató: október 1.
Többszörös jubileumot ünnepel a Vígszínház a Ványa bácsival, Csehov 150. születésnapját, a darab 90 évvel ezelőtti ősbemutatóját. 40 éve ugyanitt Latinovits Zoltánnal a címszerepben tűzték műsorra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.