PÓTSZÉK

Pethő Tibor
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az óra, amikor semmit sem tudtunk egymásról
Szputnyik Hajózási Társaság – Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet-Labor. Író: Peter Handke. Rendező: Bodó Viktor. Bemutató: október 15.
A hagyományos színpadi játék és a különböző filmes technikák érzékeny polifóniája. Az üres színpadon zajló történések időről időre szobányi dobozokba koncentrálódnak, s e két szférában zajlik e képzeletbeli város élete.

Cigányok
Katona József Színház. Szerző: Tersánszky Józsi Jenő, Grecsó Krisztián. Rendező: Máté Gábor. Bemutató: október 15.
Két világ, szerelmi háromszög. Sosem volt mesevilágban mutatja meg a muzsikus romákat, de épphogy megmelegszünk köztük, eltörik az idill. Grecsó Krisztián a mai Magyarországra hozza a drámát.

Cseresznyéskert
Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház. Író: Anton Pavlovics Csehov. Rendező: Sztarenki Pál. Bemutató: október 15.
Lírai komédia vesztett illúziókról, menekülésről, magányról. A Ranyevszkaja család birtokát, az illúziók tárházát, amely a család múltját jelenti, elárverezik.

Grace és Gloria
Gózon Gyula Kamaraszínház. Író: Tom Ziegler. Rendező: Csiszár Imre. Október 18.
Az önkéntes ápolónő Gloria és a beteg Grace története életről és halálról. Vendégjáték a Budapesti Kamaraszínház Ericsson Stúdiójában.

Portugál
Székesfehérvári Vörösmarty Színház. Író: Egressy Zoltán. Rendező: Árkosi Árpád. Bemutató: október 15.
Egy fővárosi fiatalember Portugáliába indul, de csak egy közeli faluig, Irgácsig jut el. Kitörhetünk-e a sorsunk szabta keretek közül? Tragikomédia egy vidéki kocsma álmodozó vendégeiről. A darab végére egy eltöltött delíriumos éjszaka után minden kiderül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.