Rendőri akció a constantai maffia ellen

2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több rendőrt is azzal gyanúsítanak Romániában, hogy együttműködtek az ország egyik legerősebb szervezett bűnbandájával, a Fekete-tenger partján tevékenykedő Nuredin klánnal. Nyomozók és kommandósok tegnap reggel 19 helyen – többek közt Bukarestben, Szebenben, a tengerparti Constantában, Neptunban és Mangalián – egy időben tartottak házkutatást. Utóbbi településen a polgármesteri hivatal két alkalmazottját is kihallgatták. Saturn üdülőfaluban lefoglalták az egyik legerősebb romániai klánként emlegetett társulás feltételezett vezére, Nuredin Beinur egyik cégének iratait. Összesen 16 embert vettek őrizetbe, közöttük legalább ketten vezető beosztású rendőrök, a gyanúsítottakat Bukarestbe szállították. A román tengerpart déli részén rendkívül befolyásos és különösen kegyetlen bűnözőként ismert Nuredin Beinur őrző-védő cégének emberei gyakran főszereplői a különféle csetepatéknak – írta az Evenimentul Zilei.
Ügyészségi források szerint a nyomozást néhány hónappal ezelőtt a román korrupció ellenes igazgatóság indította, mostanra azonosították a banda tagjait, és felderítették az általuk elkövetett súlyos bűncselekményeket. Jelenleg egyebek mellett zsarolással, hivatali hatalommal való visszaéléssel, csalással és sikkasztással gyanúsítják őket. A lapnak ügyészségi források megerősítették, hogy a társaság éveken át élvezte néhány rendőr támogatását. A hatóságok állítólag elfogatóparancsot adtak ki a feltételezett maffiafőnök ellen, majd őrizetbe vették, más lapok szerint azonban a férfi a házkutatások hírére elindult Bukarestbe.
Tavaly nyáron Nuredin Beinur interjút adott egy constantai lapnak, amelyben sértődötten említette, hogy őt érdemtelenül vélik maffiózónak, és irigyei keltik a rossz hírét. Szerinte a tengerparton nem léteznek szervezett bűnözői bandák, csupán nagyhangú társaságok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.