Robbantás Ungváron

Pokolgép robbant csütörtök este Ungváron Olekszandr Klopotar luxusautójában. Az üzletember-politikus a Változás Frontja nevű párt képviseletében indul az október végén megtartandó önkormányzati választáson.

Székely Gergely
2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős robbanás rázta meg csütörtök este Ungvár belvárosát, ahol a Leon kereskedelmi-szórakoztató központ előtt eddig ismeretlen tettesek felrobbantották Olekszandr Klopotar Lexus személygépkocsiját. Az üzletember és politikus a Változás Frontja nevű párt kárpátaljai megyei szervezetének egyik vezetője. Szemtanúk szerint a gépkocsi vezetői ülése alatt elhelyezett robbanószerkezet ereje egy gránát, illetve egy gázpalack erejének felelt meg. A detonáció személyi sérülést nem okozott, de méterekre szórta szét a Lexus elemeit, s megrongálta a mellette parkoló gépkocsit, valamint a szórakoztató-központ bejáratát.
A helyszínre kivonuló milícia és a tűzoltók azonnal lezárták a környéket, a közvetlenül érintett Tolsztoj utcát és a Petőfi teret, ahol a robbanást követően több száz fős tömeg verődött össze. Ezzel egy időben a milícia nagy erőkkel látott hozzá az elkövetők felkutatásához is. A rendőrség azonnal lezárta a megyeszékhelyről kivezető utakat, és tüzetesen átvizsgálta a városból kifelé igyekvő gépkocsikat.
Az ungvári Ua-reporter.com hírportál úgy tudja, hogy a milícia két irányban kezdte meg a nyomozást. Egyelőre ugyanis nem tudni, hogy a robbantás elkövetői az üzletember, nevezetesen a Leon kereskedelmi-szórakoztató központ tulajdonosa vagy a politikus ellen követték el a robbantást. A rendőrség szerint mindkét variációnak van alapja, hiszen Olekszandr Klopotar a volt külügyminiszter és házelnök, Arszenyij Jacenyuk által vezetett, Változás Frontja nevű párt kárpátaljai szervezetének egyik vezetőjeként részt akar venni az október végi önkormányzati választáson.
Hasonló eset történt két héttel ezelőtt Ungvár egy másik kerületében. Akkor az éjszaka közepén az egyik üzem- és kenőanyagok nagykereskedelmi forgalmazásával foglalkozó üzletember udvarán lépett működésbe a pokolgép, jelentős riadalmat keltve a környéken. A detonáció személyi sérüléseket ugyan nem okozott, de komolyan megrongálta a ház bejáratát, az ablakokat és a tetőszerkezetet is. Mivel a robbanószerkezetet mobiltelefonnal hozták működésbe, az ungvári városi tanács rendeletet hozott, amely szerint a város területén csak személyigazolvánnyal vásárolható mobiltelefonos SIM kártya.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.