Röviden

MTI
2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa erősebben növekszik Amerikánál
Meglepő eltolódás figyelhető meg a világgazdasági növekedés tekintetében Európa javára, ahol a korábbi konszenzusos előrejelzésnél gyorsabb volt a kilábalás az idei év első felében, miközben az amerikai és a japán gazdaság a vártnál gyengébben teljesített – áll a Fitch Ratings tegnap Londonban kiadott negyedik negyedéves világgazdasági helyzetértékelésében. (MTI)

OTP-érdekeltség vezére lett Oszkó
Oszkó Péter volt pénzügyminiszter tölti be az OTP Bank többségi tulajdonában lévő PortfoLion Zrt. vezérigazgatói posztját október 1-jétől – közölte tegnap a bank. E funkcióban a pénzügyi szakember azt szeretné, hogy hozzájáruljon a társaság stratégiai céljának megvalósításához, amely szerint öt éven belül a régió legkiemelkedőbb kockázatitőke-befektetője legyen – áll a közleményben.

Groupama Garancia: felügyeleti bírság

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tízmillió forint bírságot szabott ki a Groupama Garancia Biztosító Zrt.-re a nem megfelelő információs rendszer és más hiányosságok miatt. A PSZÁF kötelezte a biztosítót: üzleti információs, ellenőrzési és adatfeldolgozási rendszerét úgy alakítsa ki, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és egyéb üzleti tevékenysége során a jogszabályoknak megfelelően tudjon eljárni. (MTI)

Juhász ügyfélbarát GVH-t szeretne
A parlament gazdasági és informatikai bizottsága pénteki ülésén a kormánypárti képviselők szavazataival támogatta Juhász Miklós jelölését a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöki posztjára. Bemutatkozása során Juhász Miklós hangsúlyozta, hogy a hivatal független kormányzati szerv. Másodikként az ügyfélbarát szolgáltató jellegét emelte ki, ezalatt azt értve, hogy a piaci szereplők betekinthessenek a róluk készült iratokba, illetve konzultálhassanak a hivatal munkatársaival. (MTI)

350 000 autót hív vissza a BMW
A BMW visszahív több mint 350 000 autót a fékrendszer lehetséges meghibásodása miatt. A német gyártó tegnapi közleménye szerint világszerte 345 000 5-ös, 6-os és 7-es BMW-t, valamint 5800 Rolls-Royce limuzint rendelnek vissza szervizre, mert előfordulhatnak problémák a fékrásegítő berendezéssel. Balesetek vagy sérülések nem történtek (MTI)

Milliókat fizethet a magyar állam
Több évre visszamenőleg kaphatnak támogatást azok a cukorrépa-termesztők, akik integrátor cégeken keresztül termeltek és szállítottak terményt a gyáraknak. Erről az Európai Bíróság döntött – közölte a Szabad Föld. Az összeg akár milliárdos is lehet, amelyet a magyar államnak kell kifizetnie. A Luxembourgban kihirdetett ítélet precedensértékű, más termékek esetében fennálló hasonló helyzetnél is érdemes figyelembe venni. Az ügy a Fővárosi Bíróságtól került az uniós bíróság elé. (K. T. L.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.