Röviden

MN
2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Energetikai tervek Horvátországgal
Zágráb. Három energetikai megállapodást írhat alá a közeljövőben a magyar és a horvát miniszterelnök, mondta Schmitt Pál horvátországi útján Jadranka Kosor kormányfővel való találkozása után. A magyar államfő kollégájával, Ivo Josipoviccsal és Luka Bebiccsel, a horvát törvényhozás elnökével is tárgyalt kétnapos látogatása első napján. (MN)

Romákról vitáztak a visegrádi négyek
Vöröskő. Nincs egy nagy és egyedüli megoldása a romaproblémának; számos kis lépésre van szükség, amelyeket érdemes regionális szinten is megvitatni, olykor esetleg egyeztetni – jelentette ki Richard Sulík, a szlovák nemzeti tanács elnöke a négy visegrádi ország parlamenti elnökeinek találkozóján. Magyarországot a fórumon Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke képviselte. (MTI)

Ujjlenyomattal a csalások ellen

Párizs. Kiutasításuk előtt a Franciaországból távozó cigányoktól ujjlenyomatot fognak venni, megelőzendő, hogy új személyazonossággal visszatérjenek az országba. A távozó cigányok háromszáz eurót kapnak Párizstól, ám a hatóságok szerint többen titokban visszatérnek, hogy újra megkapják ezt az összeget. Azt is elképzelhetőnek tartják a franciák, hogy épp a háromszáz euróból vásároltak maguknak a román vagy bolgár romák hamis személyi igazolványt. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.