Röviden

MTI
2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszalépés Szegeden
Visszalép Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik polgármesterjelöltje Szegeden a kormánypárti B. Nagy László javára annak érdekében, hogy megakadályozzák a várost vezető Botka László (MSZP) újbóli megválasztását. A Jobbik cserébe arra kéri a Fidesz– KDNP-től, hogy léptesse viszsza miskolci polgármesterjelöltjét, Kriza Ákost. Keresztúri a távirati irodának nyilatkozva döntését azzal indokolta, további jelöltsége azt veszélyeztetné, hogy Botka nyolc év után is polgármester marad a városban, amit tragikusnak ítélne Szeged szempontjából. (MTI)

Újabb dombóvári botrány
Két ügyben tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes vagy tettesek ellen Dombóvár polgármestere. Patay Vilmos szerint a város önkormányzata Szabó Loránd (MSZP) polgármestersége idején egy kéthektáros földterületet gyanús körülmények között, tízmillió forintot meghaladó többletáron sajátította ki temetői tartalékterület céljára. Patay feljelentést tett amiatt is, mert az önkormányzat egy 2008-as rendezvényhez kapott hárommilliós támogatást szerinte jogsértő módon használt fel és számolt el. Állítja: a program lebonyolítása során felmerült költségek jelentős részét fiktív teljesítés alapján számolták el. (B. A.)

Az ÁSZ a felelősök megnevezését kéri
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azt javasolja a kabinetnek, hogy vizsgálja meg, az előző kormányok miért nem terjesztették az Országgyűlés elé az új Országos fogyatékosügyi program végrehajtásáról szóló jelentést, illetve mulasztás esetén állapítsa meg a felelősséget. (M. B.)

Októberben ítélet a Budaházy-perben
Az ügyvéd felmentést, az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést kért tegnapi perbeszédében a négy évvel ezelőtti írásai miatt állam elleni bűncselekménnyel vádolt Budaházy György ügyében
a Fővárosi Ítélőtáblán. Az ügyész szerint Budaházy írásai túlmutattak a véleménynyilvánításon, erőszakkal fenyegetve akarta elérni az államforma megváltoztatását. Budaházy az utolsó szó jogán nem vitatta, hogy meg akarta változtatni az ország közjogi berendezkedését, de, mint mondta, ezt nem erőszakkal, hanem az ellenállás demokratikus jogával élve akarta elérni. Október 13-án hirdetik ki a másodfokú határozatot. (Sz. R.)

Nem demonstrálnak
Nem demonstrálnak szombaton a fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervezetei; a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának képviselői tegnap közölték döntésüket a Belügyminisztériumban tartott plenáris ülésen. (A Tettrekész Szakszervezet nem vett részt az egyeztetésen) A kormányzati és a munkavállalói oldal tovább tárgyalt a megbeszélésen az egyes rendészeti tárgyú törvények módosításának tervezetéről. Erről nincs teljes megállapodás. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.