Röviden

MTI
2010. 10. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bagó
Csibra
A korrupció kutatására írt ki közbeszerzési pályázatot az Állami Számvevőszék, de a jelentkező négy cég egyike sem vállalta el a munkát a felhívásban szereplő 18,5 millió forintért. Talán előbb szakmai tanácsot kellett volna kérni a BKV-tól.

Magyarok építettek iskolát Haitin
A Magyar Baptista Szeretetszolgálat által épített új iskolában kezdi meg ma az új tanévet a földrengés sújtotta Haitin lévő Gressier-ben kétszáz gyerek. Az épületet zömében magyar adományokból hozták létre. Haitin a földrengés után nyolc hónappal még 1,6 millió ember van fedél nélkül, a katasztrófa következtében árván maradt gyerekek számát tízezerre becsülik. (MTI)

Légi katasztrófa a Nazca-vonalaknál
Négy brit turista és a személyzet két perui tagja vesztette életét, amikor repülőjük lezuhant a perui Nazca-vonalak közelében. A szombati baleset nem sokkal a felszállás után történt. A 2500 éves rejtélyes alakzatokat csak nagy magasságból lehet felismerni, ezért sok sétarepülő visz föléjük turistákat. A helyi vállalkozók gépei azonban nem mindig biztonságosak. (MTI)

Nyerőszámok
Ötös lottó: 13, 19, 31, 53, 73. Jokerszám: 449 163. Hatos lottó: 10, 15, 29, 32, 39, 40. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.