Röviden

MN
2010. 10. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyors búcsú
Szávay Ágnes már az első fordulóban kiesett a 4,5 millió dollár összdíjazású pekingi női tenisztornán, 7:6 (7-4), 1:6, 6:3-ra kapott ki az orosz Vesznyinától. Arn Gréta nem jutott fel a főtáblára, a selejtező második körében 6:4, 6:2-re alulmaradt az orosz Dusevinával szemben. A kétmillió dolláros tokiói női torna döntőjében: Wozniacki (dán, 1.)–Gyementyjeva (orosz, 7.) 1:6, 6:2, 6:3. Az 551 ezer dolláros bangkoki férfi torna elődöntőjében a világelső Rafael Nadal 2:6, 7:6 (7-3), 6:3-ra kikapott honfitársától, a rangsorban csak 53. Garcia-Lopeztől. (MN)

Sidi megint jól lőtt
Sidi Péter nyerte a nagyöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számát 300 méteren a plzeni Európa Kupa-döntőben. Az augusztusi müncheni világbajnokságon arany- és ezüstérmet, valamint olimpiai kvótát szerzett komáromi sportlövő legközelebb október második felében a Világkupa-döntőben lép lőállásba. (MN)

Európában a vb-k
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség a 2013-as férfi-világbajnokság rendezését Spanyolországnak adta, s eldőlt, hogy ugyanebben az évben a női vb-re Szerbiában kerül sor. (MN)

Győri siker
A női kézilabda NB I rangadóján: FTC–Győr 23-30. (MTI)

Berki remekelt
A szombathelyi torna Grand Prix-n a négyszeres Európa-bajnok Berki Krisztián (képünkön) 16,000 pontos remek gyakorlattal nyerte meg a lólengést. Eldőlt, hogy a rotterdami vb-n Berki, Hidvégi Vid, Marján Péter, Mihók Ádám, Nyers Csaba, Kállai Zoltán, Vlacsil Attila, a nőknél Böczögő Dorina, Tóth Renáta, Divéky Luca, Csillag Tünde, Lónay Hajnalka, Gombás Laura és Szabadffy Szilvia képviseli a magyar színeket. (MN)

Szentesi visszatérés

Szombaton Szentesen hétmérkőzéses profiboksz-gálát rendeztek, amelynek főmérkőzésén telt ház, 1500 néző előtt a ring mellé négy év után visszatért Rácz Félix menedzselte Szili István (mérlege 6-0) pontozással legyőzte Petrovics Jánost (19-36). A programban Matolcsi József (26-13) egy perc elmúltával kiütötte a bolgár Ivan Ivanovot (0-2). (D. Zs.)

Totó
A 39. heti helyes tippek: 1, 1, 1, X, 1, 2, 1, X, 2, X, 2, 1, 1, lapzárta után. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.