Röviden

MN
2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javítás
Javított az MSZP a helyhatósági választáson tavaszhoz képest – mondják vezetőik és sajtójuk. Még egy ilyen nagyszerű javítás, és nem marad a pártjukból semmi.

Cseh ügynök végzett a magyar férfival?
Nem kizárt, hogy Alfred Petrovic, a csehszlovák állambiztonsági hivatal egykori elit ausztriai ügynöke áll Lapusnyik Béla meggyilkolása mögött. Az emigráns magyar ügynök 1962 májusában máig tisztázatlan körülmények között hunyt el Bécsben. Lapusnyik Béla, a korabeli magyar titkosszolgálatok munkatársa azzal a céllal szökött nyugatra, hogy az amerikaiakhoz kerüljön, az osztrákok azonban őrizetbe vették. (MTI)

Szervkereskedőket fogtak el Szíriában
Szervkereskedelemmel foglalkozó hálózat tizenegy tagját vették őrizetbe a szíriai hatóságok. A gyanúsítottak az észak-szíriai Aleppo (Halab) városának szegénynegyedeiben egy év alatt 150 helyitől vásárolták meg veséjét. A szerveket aztán szaúd-arábiai és egyesült arab emírségekbeli vagyonos pácienseknek adtak tovább. Az emberek veséjüket hatezer dollárt (1,2 millió forintot) kaptak. (MTI)

Új vezető az alapítványnál
Babcsán Norbertet választották a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány miskolci
összevont intézetének élére. Az új vezető kiváló minősítésű mérnök-fizikus oklevelét 1996-ban a Miskolci Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közös képzésében szerezte. A diplomamunkáját 1994–96 között a NASA Marshall Spaceflight Centerben a magyar űrkemence első kezelőjeként készítette. Hosszú évek óta az alapítvány innovációs vezetője. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.