Röviden

MTI
2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztria vizsgálja a MÁV-ügyletet
Házkutatásokat tartottak tegnap Ausztriában a volt MÁV Cargo privatizációjának ügyében – jelentette egy osztrák hetilap. Egyebek mellett az új tulajdonos, az Osztrák Szövetségi Vasút több magas rangú vezetője ellen folyik nyomozás azzal a gyanúval, hogy kenőpénzt fizettek egy magyar tanácsadó cégnek, a Geuronet Bt.-nek. A házkutatásokat a Budapesti Főügyészség kérésére rendelte el a bécsi vádhatóság. A MÁV teherszállítási leányvállalatát 2008 végén vásárolta meg az osztrák állami vasúttársaság. (MTI)

Csökken a benzin ára
Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán. A csökkentéssel a benzin átlagára 335 forintra mérséklődik, a gázolajé nem változik, s így 326 forint marad. A Mol a múlt héten csökkentette a benzin árát 6, a gázolajét 3 forinttal. (MTI)

Óriási túljegyzés az aukción

A szokásosnál magasabb meghirdetett összeg és szokatlanul magas túljegyzés mellett növelte a likviditási diszkont kincstárjegy értékesítést az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfői aukcióján. Az átlaghozam emelkedett. Az elsődleges forgalmazók 251,300 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből az ÁKK 65 milliárd forintot fogadott el. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.