Röviden

MTI
2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iráni cáfolat
Teherán. Nem számítógépvírus, hanem egy kismértékű szivárgás az oka annak, hogy a tervezettnél két-három hónappal később kezdi meg az áramtermelést az iráni Busehrben lévő atomerőmű – közölte tegnap Ali Akbar Szálehi, az iráni atomenergia-ügynökség vezetője. A múlt héten jelentették be, hogy késik az augusztusban átadott létesítmény bekapcsolása a villamos hálózatba. Szakértők azt feltételezték, hogy a busehri erőművet az Ázsiában terjedő Stuxnet vírus fertőzte meg. (MTI)

Új magyar párt
Nagyvárad. Új romániai magyar párt létrehozásáról döntött a Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, amely szerint az alakulat fő célja Erdély és a Partium egyes részei autonómiájának kivívása lesz. Tőkés nem vállal elnöki posztot az új pártban. Az RMDSZ vezetői hibás döntésnek nevezik a pártalapítást, amely szerintük nem szolgálja az erdélyi magyarok egységét, Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke pedig úgy véli: a kezdeményezés az RMDSZ válságának bizonyítéka. (R. Sz.)

Wilders pere
Amszterdam. Megkezdődött tegnap az iszlámellenes nézeteiről ismert, de népszerű holland politikus, Geert Wilders (képünkön) bírósági pere, amelyben negatív megkülönböztetéssel és faji alapú uszítással vádolják. Az eljárást azonban máris elnapolták keddig, mert a védelem kifogást nyújtott be a bírók pártatlanságával kapcsolatban. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.