Röviden

MN
2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zöld út a 2012-es labdarúgó Eb-nek
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékesei mindent rendben találtak a 2012-es ukrán–lengyel közös rendezésű Eb előkészületeivel kapcsolatban, így zöld utat adtak a négy-négy házigazda városnak. „Úgy érezzük, Ukrajna képes arra, hogy befejezze a munkálatokat a viadal kezdetéig” – nyilatkozta tegnapi sajtótájékoztatóján Michel Platini, az UEFA elnöke. Ukrajnában Donyeck, Harkiv, Kijev és Lviv, míg Lengyelországban Poznan, Gdansk, Varsó és Wroclaw lesz házigazda. (MTI)

Együtt keresnek befektetőt
Négytagú „akvizíciós bizottságot” állít fel közösen a Ferencvárosi TC és az FTC Labdarúgó Zrt., s a testület feladata lesz, hogy az új hazai befektetővel kizárólagosan tárgyaljon. A Ferencvárosi Torna Club Kovács Miklós elnök javaslatára Rieb György és Kari Attila elnökségi tagokat, a zrt. Kevin McCabe tulajdonost és Szász Andrást delegálná a bizottságba; a végleges döntés jövő héten születik meg. Az FTC Rieb György korábbi elnököt delegálja az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatóságába. Eldőlt, hogy az Orangeways továbbra is az NB I-es és NB II-es csapatok szállítója marad, s támogatása továbbra is kizárólag ebben merül ki. (MN)

Arn Gréta nagy ugrása
Szávay Ágnes egy helyet visszacsúszva 37., Arn Gréta huszonegy helyet előrelépve 88. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyet változatlanul az amerikai Serena Williams vezet. (MN)

Pólóssorsolás
Már a legjobb nyolc között öszszekerült egymással a Vasas és a Honvéd a férfi vízilabda Magyar Kupában. A negyeddöntős párosítások: PVSK– Eger, Szolnok–Szeged, Vasas–Honvéd, FTC–BVSC. A felek két mérkőzésen, oda-visszavágó alapon döntik el a továbbjutás kérdését, október 16-án és 17-én. Az elődöntőket november 20-án rendezik meg, a finálét másnap játsszák. A harmadik helyért ugyanakkor nem szállnak vízbe az elődöntős vesztesek, mindketten bronzérmesként zárnak.
A Magyar Kupa győztese a 2011/12-es LEN-kupában indulhat. (MTI)

Kamuti vb-bronza
A tőröző Kamuti Jenő harmadik lett a 60 éven felüliek korosztályában a poreci veterán-vívóvilágbajnokságon. Az aktív sportolóként kétszeres olimpiai ezüstérmes, csapatvilágbajnok, immár 73 éves Kamuti – a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke – több mint 60 fős mezőnyben szerzett bronzérmet. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.