Röviden

2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kötelező lesz a biodízel-értékesítés
Egy törvényjavaslat szerint minden üzemanyag-forgalmazónak kötelező hatszázaléknyi bioüzemanyagot értékesíteni, ellenkező esetben januártól már büntetést kell fizetniük. A megújuló energia közlekedésben való felhasználásának elősegítését előíró törvényjavaslatot a parlament informatikai és gazdasági bizottsága 22 igen szavazattal – négy tartózkodás mellett – támogatta (MTI)

Tőzeglápszemle Dunakeszin
Helyszíni szemlét tartott a környezetvédelmi felügyelőség a dunakeszi tőzegláp keleti felén. A tulajdonos Auchan Magyarország és a dunakeszi polgármesteri hivatal megbízottjain kívül jelen lehettek a civil szervezetek képviselői is. A szemlén a szakértők azt állapították meg, hogy a terület keleti része valóban tőzeglápnak minősül. Ez azonban nem lehet életképes, ha a nyugati részét beépítik. Az Auchan tehát vélhetően nem bővítheti itt az áruházát és parkolóját. (www.tozegto.freeweb.hu)

Zöldelvek az alkotmányban
A jövő nemzedékek érdekeinek védelmét, az elért védelmi szint megőrzésének követelményét, a megelőzés és a szennyező fizet elvét, valamint a döntésekben való részvétel jogát is az új alkotmányba foglalná a jövő nemzedékek ombudsmanja. Fülöp Sándor szövegjavaslata szerint a Magyar Köztársaság elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez. (H. Gy.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.