Röviden

MN
2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Házastársak kitiltva
Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője tegnap bejelentette, megfékezik a politikusbűnözést, korlátozzák a politikusok álláshalmozását, így 2014-től bevezetik, hogy férj és feleség ne lehessen parlamenti képviselő. Jelenleg egy házaspár tagja van az Országgyűlésnek: a jobbikos Novák Előd és felesége, az ugyancsak jobbikos Dúró Dóra. (Fidesz.hu)

Bajban van a betegszállítás
Kritikus helyzetben van a betegszállítás, az ágazat alulfinanszírozott, és elmaradt pénzbeli és jogszabályi korrekciója – mondta el Bíró Ferenc, a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének elnöke a Nemzeti Egészségügyi Tanács soros ülése utáni tegnap. Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a védőnői hálózat alulfinanszírozott, és jelenleg 250 betöltetlen védőnői állás van. Úgy vélte, ahhoz, hogy többen válasszák ezt a szakmát, illetve hogy ne legyenek pályaelhagyók, emelni kellene az oktatási keretszámokat és különböző ösztönzőket kellene a rendszerbe építeni. (MTI)

Nem szenátor, képviselő
Hétfőn a parlamentben Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő interpellálta Németh Zsolt külügyi államtitkárt, hogy miért van szükség Tom Lantos nevét viselő intézetre. A politikusi felszólalásban tévesen szenátornak minősítették Tom Lantost; a magyar születésű amerikai politikus 1981-től volt az amerikai képviselőház demokrata tagja. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.