Röviden

MTI
2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diéta
Két hónapig csak krumplit eszik Chris Voight. Az amerikai Washington állam burgonyabizottságának elnöke így tiltakozik az ellen, hogy a növényt rendre az értéktelen ennivalók közé sorolják. Kíváncsi vagyok, mi lesz a véleménye az akció után.

Kettős gyilkosság Debrecenben
Debrecen egyik külvárosi kerthelyiségében italozás közben leszúrta két társát egy férfi hétfő délután. Mindkét megkéselt áldozat belehalt sérüléseibe. A szomszédok úgy tudják, hogy a tragédia szereplői egy utcában laktak és rendszeresen ittak együtt. A kettős gyilkosság valószínűsíthető elkövetőjét több emberen elkövetett emberölés gyanújával tegnap őrizetbe vették. (D. M.)

Drogtermesztőket vettek őrizetbe
Több mint tíz kilogramm indiai vadkendert foglalt le a rendőrség a napokban Csengerben. A tízmillió forintot is meghaladó értékű marihuána-alapanyagot egy családi házban, illetve egy közeli ültetvényen fedezték fel a nyomozók. Az ingatlan tulajdonosát, egy 46 éves férfit és 18, illetve 20 éves fiát kábítószerrel való visszaélés gyanújával őrizetbe vették. (D. M.)

Illegális bevándorlók magyar kamionban
Tíz illegális bevándorlót találtak egy magyar kamion rakterében a brit határvédelmi szervek. A teherautó egy hajó fedélzetén tartott volna Franciaországból az angliai Teesport kikötőbe. Mosógépekkel volt megpakolva, de a hatóságok négy afgánt, négy iránit, egy palesztint és egy irakit is találtak a háztartási gépek között. (MTI)

Robotkutya segítheti a sérült gyerekeket
Sérült, beszélni sem tudó gyermekek segítésére is alkalmas a Sony cég Aibo fantázianevű robotkutyája, amelyet egy európai uniós kutatási konferencián, Brüsszelben mutatott be tegnap Lőrincz András, az ELTE Informatikai Kar kutatója. A drót nélküli internetes összeköttetéssel is követhető robot alkalmazkodik a kicsik játékaihoz és egyben segíteni tud a gyermekek felügyeletében. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.