Röviden

MN
2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mezey eltiltása
Az MLSZ fegyelmi bizottsága tegnap az Újpesttel szemben, szurkolóinak a DVSC elleni NB I-es futballmérkőzésen történt rendzavarásai miatt hozott határozatát – amelyben a gárdát mint visszaesőt 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte – fenntartotta. A Pápa–Videoton találkozón kiállított válogatott Elek Ákos egy-, a kispadtól elküldött edzője, Mezey György kétmérkőzéses eltiltást kapott. (MN)

Újpesti fiaskó
A magyar–román jégkorongligában: Vasas–FTC 4-2, Fehérvár Farm–Miskolc 3-5, Újpest–Csíkszereda (romániai) 0-9. (MTI)

Pattogott a labda
A férfi kézilabdaligában: Veszprém–Kecskemét 43-22. A női kosárlabda NB I-ben: ZTE– Győr 64-76. (MTI)

Legjobb: Lemaitre
A 100 méteren első fehér emberként 10 mp-en belülre került francia Christophe Lemaitre-et választották meg 2010 legjobb európai férfi atlétájának. Az idei Eb-n 100 és 200 méteren, illetve a 4x100-as váltó tagjaként is aranyérmes lett a húszéves vágtázó. (MTI)

Kupából ligába
Az első hat helyen rangsorolt bajnokság kupagyőztese a 2012– 2013-as szezontól kezdve automatikusan a főtáblán szerepelhet a labdarúgó Európa-ligában. Ha viszont már kvalifikálta magát a BL-be, akkor a második helyezett csapat selejtezőre kényszerül. (MTI)

Londoni Lakers-zakó
A címvédő Los Angeles Lakers 19 ponttal, 111-92-re kikapott a Minnesota Timberwolvestól Londonban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) négymeccses európai előszezonjában. (MTI)

Rekorddíjazás
Rekordösszegű pénzen osztoznak a teniszezők a jövő januári ausztrál nyílt bajnokságon. A szervezők tegnapi bejelentése szerint 25 millió (4,75 milliárd forint) ausztrál dollár lesz a szezon első Grand Slam-versenyének összdíjazása. A viadal túlszárnyalja a másik három GS-torna legmagasabb pénzdíját, a 24,2 millió amerikai dollárnak megfelelő öszzeghez képest ugyanis az idei US Openen 22,6, a Roland Garroson 22,1, Wimbledonban 21,7 milliót osztottak szét. (MTI)

Jegyvásárlás
Megkezdődött a jegyárusítás a DVSC labdarúgócsapatának következő két hazai Európa-liga-mérkőzésére. A PSV Eindhoven október 21-én, a Sampdoria december 16-án jön a Puskás-stadionba. A két találkozóra külön-külön, illetve bérlet formájában is lehet belépőket vásárolni a három debreceni Loki-shopban, míg Budapesten a Puskás-stadionban 1500-tól 8000 forintig. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.