Röviden

MTI
2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagykövetcserék
Budapest. Öt új diplomáciai külképviseletben cseréli le a korábbi misszióvezetőt a Külügyminisztérium – tudta meg lapunk. Az új nagyköveteket – Szíjártó Csaba (Brazília), Csutora Zsolt (Azerbajdzsán), Balla Lóránt (Koszovó), Laszlóczky Imre (Kazahsztán) és Konkoly Norbert (Portugália) – tegnap zárt ülésen hallgatta meg az Országgyűlés külügyi bizottsága. (B. R.)

Kim Dzsong Un nyilvános szereplése
Phenjan. Kim Dzsong Il észak-koreai vezető legkisebb fiával, kijelölt utódával, Kim Dzsong Unnal együtt jelent meg egy hadgyakorlaton a KCNA észak-koreai hírügynökség jelentése szerint. Ez volt az első közös nyilvános szereplése az észak-koreai vezetőnek és 27 éves fiának, akit fiatal kora ellenére a kommunista országot irányító Koreai Munkapárt szeptemberi kongresszusán a párt befolyásos nemzetvédelmi bizottságának alelnökévé és központi bizottságának tagjává választottak. (MTI)

Botrányos videofelvétel
Jeruzsálem. Egy bekötött szemű palesztin fogollyal csúfolódó izraeli katonáról készült videofelvétel jelent meg tegnap az interneten. A videón egy napszemüveget viselő, vigyorgó katona hastáncot lejt egy megkötözött kézzel, bekötött szemmel egy falhoz állított női fogoly körül. A háttérben keleti zene szól, és a katona társai hallhatóan remekül szórakoznak. A Palesztin Hatóság közleménye szerint a felvétel a megszállók beteges mentalitását szemlélteti. (MTI)

Eltávolítják Nagy Péter szobrát
Moszkva. Jurij Luzskov 18 évig regnáló moszkvai polgármester múlt heti elbocsátása után az első jelentősebb lépés a jelek szerint a Nagy Péter orosz cárnak emléket állító, s a moszkvaiak által az első pillanattól megvetett 98 méter magas szobor eltávolítása lesz. Ezt javasolta Vlagyimir Reszin megbízott polgármester, s amikor a moszkvai közgyűlés tagjai tiltakoztak egyebek között a várható jelentős költségek miatt, az új városvezető csupán annyit mondott: más kárán tanul az okos. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.