Röviden

MN
2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc napra fizetni kell
Tegnap az Európai Parlament belső piaci bizottsága jóváhagyta az Európai Parlament és az Európai Tanács közötti megállapodást, amelynek értelmében az uniós országokban a vállalkozásokat az elvégzett munka utáni 30. napon ki kell fizetni. Az egy hónapos határidő vonatkozik a vállalatok egymás közötti, valamint a kormány és vállalatok közötti elszámolásokra is. (L. I.)

Üzemanyaghiány sztrájk miatt?
Üzemanyaghiány fenyegeti Franciaország egy részét, miután a dél-franciaországi Marseille kikötőjének energiaszállítókat fogadó termináljain kilencedik napja tüntetnek a kikötői dolgozók. Jelenleg 44 olaj- és gázszállító tanker várakozik a tengeren. A kikötőben szeptember 27-én kezdődött sztrájk az utas- és teherszállító terminálokon véget ért, de az olajszállító hajókat fogadó dolgozók folytatják a munkabeszüntetést. (MTI)

Északír robbantás
Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant hétfőn éjszaka az észak-írországi Londonderryben egy kereskedelmi központnál. A detonációnak nincs áldozata, két rendőr azonban megsérült. A robbanás előtt egy órával figyelmeztető hívás érkezett, így a rendőröknek volt elegendő idejük arra, hogy eltávolítsák a környékbeli épületekből és üzletekből az embereket. A merényletért a Valódi IRA terrorszervezet vállalta a felelősséget. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.