Röviden

Munkatársunktól
2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdték a kárfelmérést. A Mal Zrt. az Allianznál kötött biztosítást, de egyelőre nem hatalmazta fel a társaságot az összeg nyilvánosságra hozatalára – tudta meg a távirati iroda. A Magyar Biztosítótársaságok Szövetsége a Generali, a Groupama és az Aegon biztosítót jelölte ki arra, hogy haladéktalanul kezdjék meg a kárfelmérést.

Polgármesteri intelem. Ajka polgármestere szerint szerencsétlen nyilatkozat volt a timföldgyár vezetőjétől az, hogy az iszap emberre nem veszélyes és nem okoz maradandó károsodást. – Akkor miért van száznál jóval több ember kórházban, sokan közülük maradandó bőr- és szemkárosodás miatt? – kérdezte Schwartz Béla (MSZP). Pintér Sándor belügyminiszter kedden úgy reagált a cégvezető szavaira: „Fürödjön meg benne, és akkor megtudja, hogy veszélyes-e!” A Mal Zrt. vezetője azóta sem kért bocsánatot nyilatkozatáért.

Módosulhat a törvény. Tállai András önkormányzati államtitkár szerint nem jó az a rendszer, amely helyi védelmi bizottságokra, polgármesterekre bízza a katasztrófavédelem kérdését. A parlament fenntartható fejlődés bizottságának tegnapi ülésén Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár is felszólalt, szerinte itt az ideje egy olyan szervezet felállításának, amely profi szakemberekből áll. – Ilyen esetben a helyszínre kell mennie egy törzskarnak, amely átveszi az irányítást, a megyei emberek pedig asszisztálnak hozzá – vélekedett.

Több sebesült még kórházban van. A budapesti Honvédkórházban a kettőből már csak egy embert tartanak intenzív osztályon. A további kilenc sérült ember közül hét az égési osztályon és kettő a traumatológián fekszik. A legsúlyosabb sérült bőrfelületének mintegy 70 százaléka károsodott. Egyelőre egy beteget sem műtöttek meg, ugyanis a lúgsérülés teljes kialakulásához 24-48 órára van szükség. Szolgálatteljesítés közben eddig hét rendőr sérült könnyebben, ők az orvosi ellátást követően ismét munkába álltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.