Röviden

MTI
2010. 10. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar kérés Ukrajnától
Budapest. A magyar kormány azt kéri Ukrajnától, tegyen hathatós lépéseket, hogy a szaktárgyi emelt szintű vizsgákat magyar nyelven is le lehessen tenni – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalást folytattak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség delegációjával tegnap a Parlamentben. Bejelentette: Magyarország megfigyelőket küld az ukrajnai önkormányzati választásokra. Semjén Zsolt kiemelte, azt is kérik az ukrán vezetéstől, találja meg az öt magyar egyházi líceum finanszírozásának megfelelő módját. (MTI)

Könyvvel dobták meg Obamát
Philadelphia. Valaki egy könyvvel próbálta megdobni Barack Obama amerikai elnököt, aki vasárnap Philadelphiában választási nagygyűlésen mondott beszédet Joe Biden alelnök társaságában.
Az incidensről készült videofelvétel szerint az elnök nem vette észre a háta mögött átrepülő könyvet, amely csak kevéssel kerülte el a fejét. A rendezvényről elvezettek egy meztelen férfit, akiről egyelőre nem közölték, hogy ő volt-e, aki az elnököt el akarta találni. (MTI)

EBESZ-dicséret Kirgizisztánnak
Biskek. Dicsérően nyilatkozott az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) tegnap a hét végi kirgizisztáni parlamenti választásokról, kijelentve, hogy a közép-ázsiai országban az alapvető jogok tiszteletben tartásával bonyolították le a szavazást, konszolidálták a demokratikus folyamatot. A még nem végleges eredmények szerint a Kurmanbek Bakijev megdöntésében részt vevő ellenzéki pártok győztek. (MTI)

Forródrót Kína és Japán között
Hanoi. Kétoldalú tengerészeti távközlési rendszer mielőbbi létrehozásáról egyezett meg tegnap Hanoiban Kína és Japán védelmi minisztere, egy hónappal azután, hogy a két ország befagyasztotta kapcsolatait egy vitatott szigetcsoportnál lezajlott incidens miatt. A közvetlen kommunikációs kapcsolat Tokió által kezdeményezett megteremtése az újabb diplomáciai válságok elkerülését hivatott szolgálni. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.