Röviden

MTI
2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fehérvári Fradi
Magyar–román jégkorongliga: Fehérvár Farm–FTC 2-4, Újpest –Brassó (romániai) 2-7, Dunaújváros–Miskolc 6-4. (MTI)

Mihály eltiltása
Négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Mihály Árpád, a Fehérvár jégkorongozója, miután végleges kiállítással sújtották a pénteki, Klagenfurt elleni osztrák bajnokin. A 7. percben Mihály olyan durván ütközött ellenfelével, hogy a bíró egyből kizárta a játékból. A csatár már vasárnap, Salzburgban sem léphetett jégre. A továbbiakban hiányozni fog a pénteki, Linz elleni hazai, majd a vasárnapi bécsi és az október 22-i zágrábi találkozóról. (MTI)

Huszadik világelső
A pekingi tornát hétfőn megnyert Caroline Wozniacki tegnap hivatalosan is átvette a vezetést a női teniszezők friss világranglistáján, amit tavaly november óta vezetett az amerikai Serena Williams. A 20 éves, lengyel származású dán játékos az 1976-ban bevezetett WTA-lista huszadik éllovasa. Szávay Ágnes maradt a 37. helyen, míg az e heti oszakai viadal 1. körében az ukrán Olga Szavcsuktól 6:1, 6:2-re kikapott, így kiesett Arn Gréta a 87. (MTI)

Roddick rövidítése
A 10. kiemelt amerikai Andy Roddick úgy jutott a 32 közé a 3,24 millió dolláros sanghaji férfi tenisztornán, hogy a német Kohlschreiber betegség miatt 6:3, 2:1-es hátrányban feladta a mérkőzést. (MTI)

Erős Dél-Amerika
Az idei vb-4. uruguayi labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen kiütötte Kínát, Paraguay Új-Zélandot, Brazília pedig még hétfőn késő este Ukrajnát verte egyaránt 2-0-ra. Barátságos eredmények: Új-Zéland– Paraguay 0-2, Koreai Köztársaság–Japán 0-0, Kína–Uruguay 0-4, Brazília–Ukrajna 2-0, Omán–Chile 0-1, Bulgária– Szaúd-Arábia 2-0. (MTI)

Klicskónak könnyű
Vladimir Klicsko (mérlege 55-3), az IBF, a WBO és az IBO profi bokszszervezetek 34 éves ukrán nehézsúlyú világbajnoka tegnap bejelentette, hogy december 11-én Mannheimben a zimbabwei származású brit Dereck Chisora (14-0) lesz a kihívója. (MTI)

Elhunyt Madarász István
Hetvenhat éves korában elhunyt Madarász István, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) tiszteletbeli elnöke, egykori főtitkára, aki 1957-től 1962-ig, majd 1974 és 1992 töltötte be utóbbi pozíciót. 1964-től 28 éven át tagja volt a nemzetközi szövetség (IHF) végrehajtó bizottságának, 1972-től pedig húsz éven át az IHF orvosi és tudományos bizottságának elnöki pozícióját is betöltötte. 1992-től az IHF tiszteletbeli tagja, 1993-tól az MKSZ tiszteletbeli elnöke volt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.