Röviden

MN
2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingyenélő
Ugró
A Telenor nevű cég közölte, hogy a díjmentes hívásértesítő a kártyámon lejár, de 125 forintos havidíjért továbbra is igénybe vehetem. Egy díj-mentes szolgáltatásért az a 125 forintos havidíj szinte
ingyen van.

Gyalogosokat gázoltak el
Zebrán gázolt halálra egy 69 éves nőt a Kecskemétet az autópályával összekötő régi 5-ös úton tegnap egy autó. Az idős gyalogost a mentők először újraélesztették, de rövidesen meghalt. Az autó vezetője a lámpa tilos jelzése ellenére hajtott a gyalogátkelőre, ellene gondatlanságból elkövetett, halált okozó közlekedési baleset miatt eljárás indult. Úttesten átkelni akaró nőt ütött el egy kocsi tegnap reggel az 55-ös úton, az öttömösi elágazás közelében. A baleset áldozata a helyszínen meghalt. (MTI)

Öngyilkos lett egy pszichiáter
Halálra gázolta tegnap délután a Budapestről Kaposvárra közlekedő vonat Taszárnál a Kaposi Mór Oktatókórház Pszichiátriai és Addiktológiai Centrumának 63 éves osztályvezető főorvosát. Miután a tragédia helyszínén megtalálták az orvos kabátját és az arra helyezett iratait, a rendőrség szerint öngyilkosság történt. A főorvos egyik barátja lapunknak elmondta: volt osztálytársuk nem vett részt
a múlt szombati érettségi találkozójukon, és ki sem mentette magát; gyanították, hogy megromlott a köztiszteletben álló pszichiáter egészségi állapota. (G. J. A.)

Szeizmográfokat loptak Bánhalmán
Több millió forint értékű szeizmográfiai műszerek tűntek el a napokban Bánhalma határában – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője tegnap az MTI-vel. A földmozgások mérésére szolgáló speciális berendezéseket és tartozékaikat a kistelepülés határában lévő, művelés alatt nem álló földterületről lopták el egy kft.-től. A tolvajok a becslések alapján több mint ötmillió forint kárt okoztak. (MTI)

Húsz év után felolvasztott embrió
Egy húsz évvel ezelőtt lefagyasztott embrióból fejlődött ki az a kisbaba, akit egy 42 éves nő még májusban hozott világra az Egyesült Államokban. A Fertility and Sterility című szaklap beszámolója szerint még soha nem ültettek be sikeresen ilyen régen lefagyasztott, majd újra felolvasztott embriót. A gyermekáldásra váró asszony már tíz éve állt kezelés alatt egy norfolki klinikán. (MTI)

A rendszerváltástól az uniós elnökségig

A TIT József Attila Szabadegyetem A rendszerváltástól az uniós elnökségig címmel sorozatot indít a fővárosi Kossuth Klubban október 14-től, kéthetente csütörtökönként, 17.30-tól. A beszélgetéseket Kondor Katalin és P. Szabó József vezeti, a meghívottak időrendi sorrendben: Bencsik András,
Borókai Gábor, Hajdú János és Nógrádi György. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.