Röviden

MN
2010. 10. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szivics visszatért
Újra Tomiszlav Szivics lett a Kecskeméti TE NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, a szeptember 27-én közös megegyezéssel távozott Urbányi István utódja. A szerb tréner, aki 2008-ban története során először juttatta fel a gárdát az élvonalba, majd ott 5. helyezést ért el a csapattal, már ma edzést vezet a KTE-nél. (MN)

Szávaynak év vége
A női teniszezők világranglistáján jelenleg 37. helyezett Szávay Ágnes úgy döntött, hogy mivel az utóbbi hetekben folyamatosan lábsérüléssel bajlódik, idén már nem indul több versenyen. (MN)

Szakvezetőváltás
A szakmán belül kialakult feszültség miatt lemondott posztjáról Csernoviczki Csaba, a cselgáncsozók szövetségi kapitánya.
A tavaszi bécsi Európa-bajnokságon minden idők legjobb magyar Eb-szereplését (2 arany, 3 ezüst, 2 bronz) produkáló válogatott szakvezetői feladatkörét Illyés Miklós, a szövetség szakmai alelnöke veszi át. A november 19–21. között Szarajevóban rendezendő U23-as Eb-n még Csernoviczki vezeti a nemzeti csapatot, utána viszont már csak a saját tanítványaival, köztük lányával, a 48 kg-ban Eb-ezüstérmes Csernoviczki Évával foglalkozik. (MN)

Győr: kilenc góllal
A női kézilabda NB I-ben: Győri ETO–Vác 34-25. A férfi kézilabda NB I-ben: Szeged–Tatabánya 24-21. A női kosárlabda NB I-ben: Szeged– Sopron 100-93 – hosszabbítás után. (MTI)

Ismét lebukott
Újra kokainfogyasztáson kapták, így nem indulhat a szombaton kezdődő rotterdami tornász-vb-n Yuri van Gelder, a hazaiak klasszisa. A 27 éves világ- és Európa-bajnok gyűrűspecialistának a nyáron telt le a korábbi kábítószer-használata miatt kapott egyéves eltiltása. (MN)

Futhatnak a nők
A Budapest Sportiroda vasárnap rendezi meg az egyetlen hazai női futóeseményét, a 15. Coca-Cola testébresztő női futógálát. A 10 kilométeres táv párban is teljesíthető (6,6 + 3,4 km), a kezdők, kisebbek és idősebbek választhatják a 3,1 km-es futást vagy gyaloglást is. Az eddigi nevezések alapján a legidősebb induló egy 75 éves hölgy lesz, a legfiatalabb pedig egy 3 éves kislány, mindketten a 3,1 km-es gyalogláson állnak rajthoz.
A futógálára közel négyezer résztvevőt várnak a városligeti Királydombhoz. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.