Röviden

MTI
2010. 10. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régiónk eteti majd a világot?
Óriási kihasználatlan mezőgazdasági erőforrásai vannak Közép- és Kelet-Európa, valamint Közép-Ázsia országainak, amelyek életfontosságú szerepet játszhatnak a világ élelmiszer-ellátásában – állapította meg az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és az ENSZ illetékes szervezete (FAO) tegnap. Az évszázad első felében a világ népessége 2,3 milliárd fővel növekszik, a globális élelmiszer- és takarmánykereslet pedig megkétszereződik. (MTI)

Lassan véget ér az idei szüret
Az ország borvidékein a szőlő 80-90 százalékát már leszedték, így a jövő héten, de legkésőbb a hónap végére befejeződhet a szüret az országban – közölte Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára. Szeptemberben tovább csökkent a várható szőlőmennyiség, így az előre jelzettnél is kevesebb bor kerülhet az idén a pincékbe. A mennyiség nem haladja majd meg a 2,5 millió hektolitert a tavalyi, mintegy hárommillióval szemben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.